Portfolio

Ernstige misstanden op Internationale School Eerde
De tot voor kort bejubelde Internationale School Eerde in Ommen gaat ten onder aan een verziekte sfeer. Dat zeggen (oud-) personeelsleden en ouders van oud-leerlingen. Onderwijsinstelling Landstede, eigenaar van de school, weigerde tot nu toe in te grijpen. Eerste van een serie verhalen over misstanden op een statige school. Dit artikel leidde tot Kamervragen aan staatssecretaris van Onderwijs.
Veel varkens? Geen probleem!
Het Limburgse Venray staat al jaren bekend als gemeente met de meeste varkens in Nederland. Dat leidt tot weinig problemen én er is ruimte voor groei.
Varkenshouderij niet welkom
Het noorden van Nederland huisvest veruit de minste varkens. Toch is er volgens de provincies nauwelijks ruimte voor meer varkens.
Maatschappelijk debat over gewasbescherming en diergeneesmiddelen
Artikel over gewasbeschermings- en diergeneesmiddelenindustrie voor Boerderij Business, de special van Boerderij over de agribusiness in Nederland.
Rubriek Boerin: Tonny
Een portret van boerin Tonny Mulder - Lugtenberg uit Wijthmen voor de rubriek 'Boerin'.
Boerderij Regionaal West
Inhoud: Kansen genoeg voor stadsboeren; De Boer Op in Lelystad; Maisdoolhof zorgt voor klandizie in boerderijwinkel; Texelse boer doet goede zaken in zomer; Maria van Boxtel helpt Noord-Holland dé biologische provincie te worden.
Boerderij Regionaal Oost
Inhoud: Windpark Noordoostpolder mag bijna draaien; De Boer Op in Rheeze; Wijnpionier zet nu in op pawpaw; Slagharen werkt samen met boer; Gedeputeerde Piet Jansen neemt afscheid van Overijsselse landbouw.
Bizon: Eerste vrouw als pelotonscommandant bij cavalerie
Luitenant Ellen de Jonge is de eerste vrouw in de Nederlandse krijgsgeschiedenis die is aangesteld als commandant op een tank.
Bizon: Soldaat Schoemaker als eerste Nederlandse zwaargewonde terug uit Afghanistan
Soldaat Schoemaker was de eerste Nederlandse gewonde in de strijd tegen de Taliban. Hij verloor een onderbeen. Voor brigadeblad Bizon doet hij zijn verhaal.