Portfolio

Picnic de fout in met voedingswaarden
Online supermarkt Picnic publiceert foutieve voedingswaarden bij veel producten in haar app. Het resultaat van een eigen onderzoek, uitgevoerd samen met een collega van de opleiding onderzoeksjournalistiek Open Eyes.
Spanjaard is Nederlands beste bartender 2017
Spanjaard Alberto Matallana (34) mag zich een jaar lang Nederlands beste bartender noemen. In het W hotel in Amsterdam werd de Rotterdammer als beste beoordeeld tijdens de Nederlandse finale van de Diageo World Class competitie, waardoor hij in augustus ons land vertegenwoordigt tijdens de internationale World Class Bartender of the Year-verkiezing in Mexico City.
Veilig landbouwverkeer blijft lastig
De (on)veiligheid van landbouwverkeer blijft een lastige kwestie. Provincies, gemeentes en rijksoverheid proberen van alles om de vele verschillende weggebruikers veilig langs elkaar te loodsen. Flevoland lanceert in navolging van Limburg een speciale website.
Naam maken met kunststof, bedrijfsreportage Hemabo
Een brand die op 4 oktober ontstaan was in een lasersnijmachine bij Hemabo stelde tien machines buiten gebruik. ‘Maar Hemabo bleef in bedrijf. Een dag later waren we alweer volledig operationeel. De klanten hebben er nagenoeg niets van gemerkt’, zegt Edwin Meijnen, mede-eigenaar van Hemabo. Dit typeert de slagvaardigheid van deze Hengelose (O) specialist in het bewerken van hoogwaardige kunststoffen.
Marineduiker uit Urk op zoek naar verdronken dorpsgenoot
Klaas Jelle 'Gerrit' Weerstand werd als duiker van het Defensie Duikteam ingezet bij de zoektocht naar de slachtoffers van de ramp met de gezonken visserskotter Z-85. Na dagen speurwerk onder barre omstandigheden vond hij bij de allerlaatste poging toch nog een lichaam, dat van zijn dorpsgenoot. Een laatste artikel uit een serie verhalen over de gezonken kotter Z-85.
Van ontucht verdachte kinderopvangeigenaar na jaren vrijgesproken
Kort na de schokkende Amsterdamse zedenzaak was kinderopvang Onze Boerderij in Ens groot nieuws. Eigenaar Jan R. zou nets als in Amsterdam heel jonge kinderen hebben misbruikt. Hoe groot de zaak toen in het nieuws kwam, hoe weinig aandacht er is voor de afloop van de zaak. Jan R. is vrijgesproken van seksueel misbruik. Zelf heeft hij altijd volgehouden onschuldig te zijn. ,,Vijf jaar van mijn leven is weg.”
Kardinaal doet transgender Rhianna in de ban
Naar ieders tevredenheid functioneert Rhianna Gralike als penningmeester van de Room-katholieke Norbertusparochie in Flevoland en Noord-Veluwe. Totdat een vicaris ontdekt dat ze vroeger als man door het leven ging. En dat mag niet, vindt kardinaal Eijk die besluit Gralike te ontslaan. Eerste en laatste artikel uit een serie artikelen over deze kwestie.
Liefde is de baas, ook voor Typhoon-producer Dries Bijlsma
Het gezicht van hiphopact Typhoon is vooral dat van rapper Glenn de Randamie, maar het succes van het laatste album Lobi Da Basi is net zo goed dat van producer Dries Bijlsma. Toen de afronding van de plaat in zicht kwam, zat Bijlsma diep in de put en trok hij zich terug. De Randamie wachtte tot zijn maat weer opkrabbelde, waarna ze alsnog de plaat afrondden.
Huntenpop 25, boek over roemruchte geschiedenis van het Achterhoekse popfestival
Huntenpop, ooit begonnen in de klei van Varsselder-Veldhunten, viert in 2014 het 25-jarig bestaan van het festival. Ter gelegenheid van dit jubileum schreef ik een boek over dit festival. Uit eigen initiatief, met medewerking van de organisatie. Het boek is nu te koop via enkele verkoopadressen in de Achterhoek en via de website van het festival.
Landstede wist al veel langer van problemen op Internationale School Eerde, maar deed niets
Het College van Bestuur (CvB) van Landstede was al jaren op de hoogte van de grote problemen die speelden bij de Internationale School Eerde in Ommen, maar weigerde daadkrachtig in te grijpen. Was destijds wel goed gehandeld, dan hadden veel problemen kunnen worden voorkomen.